Отпадането от Шампионската лига не е непозната материя за "Манчестър юнайтед", заяви мениджърът на отбора Жозе Моуриньо. Думите му дойдоха след поражението с 1:2 срещу "Севиля" на "Олд Трафорд" в реванша от осминафиналите.

Още по време на мача заваляха тежки критики към португалеца заради предпазливата игра на отбора му. Той обаче не видя проблем.

"Не мисля, че представянето ни беше лошо. Не съжалявам за нищо. Дадох най-доброто от себе си, отборът даде най-доброто. Опитахме, загубихме, но това е футболът", каза Моуриньо.

Португалецът стигна дотам, че да припомни как самият той е отстранявал настоящия си отбор като гост в Шампионската лига. "Бях на този стол два пъти, след като отстраних "Манчестър юнайтед" (в осминафиналите на Шампионската лига) като гост - с "Порто" (през 2004 г.) и с "Реал" (Мадрид) (през 2013 г.). Това не е нещо ново за клуба", посочи Специалния.

Според него "Манчестър юнайтед" е започнал мача добре. "Севиля" е добър отбор и умеят да крият топката. Правеха го в голяма част от времето. Знаех, че първият гол ще е важен и не само заради резултата от първата среща (0:0), а заради профила на мача."

"Понякога имам късмет със смените, а друг път другите треньори са с късмет. За Винченцо (Монтела) беше добър ход включването на Бен Йедер. След първия гол мачът стана напълно различен", добави Моуриньо.

Дневник