Байерн" (Мюнхен) спечели и втория мач с "Бешикташ" от осминафиналите в Шампионската лига, за да се класира сред осемте най-добри в турнира. Гостуването на баварците в Истанбул мина безпроблемно и завърши 3:1 за състава на Юп Хайнкес. След като спечелиха с 5:0 в Мюнхен, играчите на "Байерн" действаха без напрежение и с много настроение.

Тиаго Алкантара реализира преди почивката, а след паузата Гьокхан Гьонул си вкара автогол. Вагнер Лав върна надеждите на "черните орли" за нещо повече от почетна загуба, но Сандро Вагнер подпечата успеха на баварците.

За седма поредна година "Байерн" е на четвъртфинал в Шампионската лига и ще чака съперника си на жребия в петък.

Въпреки комфортния аванс от първата среща Юп Хайнкес пусна всички основни играчи на терена. Съставът, който победи "Хамбургер" през уикенда в Бундеслигата започна с две изключения – Йошуа Кимих беше заменен от Рафиня, а Ариен Робен въобще не беше в групата, като вместо него игра Алкантара.

Именно испанският национал изведе "Байерн" напред с попадение в 18-ата минута. Тиаго засече центриране на Томас Мюлер и беше изпуснат от защитата на "Бешикташ".

Лошата новина за "Байерн" дойде в края на първата част, когато плеймейкърът напусна заради травма. Хамес Родригес се появи на мястото на Тиаго. Халфът пострада отново, след като се върна на терена през февруари, след тримесечно лечение на друга контузия.

Второто полувреме започна ударно за баварците, които вкараха след само 28 секунди игра. Защитата на "Бешикташ" отново не се ориентира добре при центриране, показвайки лоша комуникация и Гьонул вкара топката в собствената си мрежа.

Двата гола аванс доведоха до отпускане в редиците на германския шампион и той също загуби концентрация. Точно час след началото на мача Гьонул изкупи частично вината си, той открадна топката, докато "Байерн" опитваше да я изнесе, подаде на Вагнер Лав, а бразилецът я прокара покрай плонжа на Свен Улрайх – 1:2.

След попадението "Бешикташ" опита щурм, подкрепян от феновете си на "Водафон парк", но не се стигна до нищо по-интересно. Вместо това в 84-ата минута Сандро Вагнер вкара трети гол и подпечата успеха на баварците. Германският национал се разписа с глава след центриране на Давид Алаба.

Дневник