С 12-ата си поредна победа в Серия А "Ювентус" направи решителна крачка към спечелването на титлата за седма година поред. "Бианконерите" надиграха "Аталанта" с 2:0 в отложена среща от 26-ия кръг на шампионата с голове на Гонсало Игуаин и Блез Матюиди.

Мачът трябваше да се изиграе на 25 февруари, но беше отложен тогава заради обилен снеговалеж в Торино.

С успеха си съставът на Масимилиано Алегри поведе с четири точки пред "Наполи" само 10 кръга преди края на първенството. "Ювентус" вече е без загуба в 15 поредни двубоя. Още по-впечатляващо е, че "бианконерите" не са допускали гол в мрежата си в 841 минути, за последно това се случи в срещата с "Верона" на 30 декември.

Първата част не предложи много интрига на "Алианц стейдиъм", като типично по шампионски "Ювентус" игра пестеливо и с минимум усилия си взе своето. "Бианконерите" стигнаха до гол в 29-ата минута, когато се разписа Гонсало Игуаин.

Аржентинецът отбеляза 15-ото си попадение от началото на сезона в Серия А след пас на Дъглас Коста. Нападателят нахлу в наказателното поле и с удар по диагонала не остави шансове на Етрит Бериша.

Голът на Игуаин беше и единственият точен удар, който "Ювентус" успя да отправи през първата част. Домакините имаха още няколко добри шанса, но не ги използваха.

Второто полувреме започна с натиск на гостите от Бергамо, които показаха, че няма да се примирят с негативния резултат. В основата на всичко по-интересно беше Йосип Иличич, който се стремеше едновременно да организира играта и да тормози защитата на "Ювентус".

"Бианконерите" отговориха с няколко опасни контраатаки, използвайки празните пространства в защитата на гостите. При тях обаче Коста и Пауло Дибала пропуснаха изгони положения.

В последните 20 минути "Аталанта" заигра с трима в атака, търсейки всячески поне изравняването. Треньорът Джанпиеро Вентура пусна на терена Спинацола, Петаня и Андреас Корнелиус, но бергамаските така и не успяха да застрашат сериозно Джанлуиджи Буфон.

В 79-ата минута в рамките на няколко секунди Джанлука Манчини си изкара два жълти картона и беше изгонен. Младият защитник направи две нарушения срещу Игуаин и Джорджо Киелини, и остави тима си с човек по-малко.

Две минути по-късно шампионите вкараха още веднъж, с което убиха интригата. Матюиди реализира с прекрасен изстрел с левия крак след подаване на Игуаин.

При попадението пък Де Роон и Меди Бенатия се дърпаха и размениха няколко удара, дори без да играят с топката, което доведе до жълти картони и за двамата.

Дневник