Два от фаворитите за трофея в Лига Европа "Милан" и "Арсенал" ще определят кой от тях да продължи към четвъртфиналната фаза. Реваншът между седемкратния европейски шампион и "артилеристите" е днес от 22.05 ч. на стадион "Емиратс" в английската столица, а "Арсенал" има аванс от два чисти гола след първата среща.

Преди двубоя треньорът на "Милан" Дженаро Гатузо определи шансовете на неговия отбор на 30%, но обяви, че не се е предал. Според италианската преса Гатузо ще започне с двама чисти нападатели, за да опита да промени развоя на битката.

"Можем да се представим много по-добре от първия мач. Отиваме на прекрасен стадион срещу силен отбор, но трябва да се борим, защото носим славна фланелка", каза Гатузо преди мача.

Колегата му Арсен Венгер за пореден път изрази надежда, че отборът му може не само да отстрани "Милан", но и да спечели Лига Европа.

"Искам да играем в Шампионската лига, Лига Европа обаче е по-силна от всякога и има много силни отбори като "Милан", "Дортмунд" и други. Много неща могат да се объркат и ние трябва да играем по начина, по който феновете ни очакват да го правим", каза Венгер.

Французинът увери, че "Арсенал" ще играе така, сякаш първият мач е завършил 0:0.

Друг от ключовите сблъсъци е този между австрийския шампион "Залцбург" и "Борусия" (Дортмунд). Германският отбор допусна малко очаквана загуба у дома на "Сигнал идуна парк" с 1:2 и сега задължително се нуждае от успех на "Ред бул арена".

В осминафиналите има и българско участие, след като Георги Миланов и ЦСКА (Москва) гостуват на "Лион". Първата среща в руската столица завърши 1:0 за гостите от Франция, а българският национал игра 73 минути.

Осминафиналните срещи реванши в Лига Европа
 

От 18 ч.
"Локомотив" (Москва) – "Атлетико" (Мадрид) (0:3 в първия мач)

От 20 ч.
"Атлетик" (Билбао) – "Марсилия" (1:3)
"Виктория" (Пилзен) – "Спортин" (Лисабон) (0:2)
"Зенит" – "РБ Лайпциг" (1:2)
"Динамо" (Киев) – "Лацио" (2:2)

От 22.05 ч.
"Арсенал" – "Милан" (2:0)
"Лион" – ЦСКА (Москва) (1:0)
"Залцбург" – "Борусия" (Дортмунд) (2:1)

Дневник