Димитър Бербатов изрази подкрепа към бившия си клуб ПАОК, който е заплашен с изхвърляне от футболните турнири заради скандала със собственика Иван Савидис. Бизнесменът нахлу въоръжен на терена в дербито с АЕК и предизвика спиране на гръцкото първенство за неопределено време.

Бербатов, който игра за тима от Солун през сезон 2015-16 използва социалната мрежа "Инстаграм", за да изкаже подкрепа към клуба бившия си работодател. Нападателят публикува няколко снимки, на които са Савидис, феновете и отбора.

"Останете силни, останете заедно", гласи посланието на бившия нападател на "Манчестър юнайтед", който добавя: "Аз съм с вас".

Рекордьорът по голове за националния отбор на България беше привлечен от солунските "орли" по лично настоявана на Савидис. Бившият депутат от партията на Владимир Путин обяви тогава, че е голям фен на нападателя. Медиите в Гърция често критикуваха българина за представянето му и дори пишеха, че той е титуляр в ПАОК единствено заради желанието на собственика.

Престоят на Бербатов в Солун се оказа много кратък и неуспешен. Голмайсторът на Висшата лига за сезон 2010-11 беше лоши отношения с треньора си Игор Тудор, а веднъж дори напусна стадион "Тумба", веднага след като беше сменен.

В момента гръцкото първенство е спряно, а Савидис е обявен за издирване Той е заплашен от пет години затвор, а властите го призоваха да се предаде. Бизнесменът направи обръщение чрез официалния сайт на клуба, в което обясни, че с нахлуването на терена е искал "да защити десетките хиляди фенове".

"За съжаление при създалата се ситуация аз, моето семейство и колегите ми сме превърнати в заложници на опороченото футболно статукво. Въпреки атаките, на които съм подложен от всички фронтове, ще продължа да се боря за правда във футбола", каза още Савидис.

Димитър Бербатов е свободен агент, след като преди по-малко от месец договорът му с индийския "Керала бластърс" изтече.

Дневник