Неубедителното представяне на "Борусия" (Дортмунд) през сезона продължи с отпадане от Лига Европа. Жълто-черните, които преди седмица загубиха у дома с 1:2 от австрийския първенец "Залцбург", този път завършиха наравно 0:0 на "Ред бул арена".

Срещата беше скучна и без особено интересни ситуации, а австрийците направиха всичко възможно да запазят преднината си от гостуването в Германия. На моменти футболистите на Марко Розе бяха дори груби, но постигнаха целта си и се класираха на четвъртфинал.

Във фазата на осемте най-добри ще има и българско участие, след като Георги Миланов и ЦСКА (Москва) продължават напред. Българският национал не игра при победата с 3:2 като гост над "Лион". Московските армейци загубиха вкъщи преди седем дни, но благодарение на повечето голове на чужд терен продължават напред.

Другите два руски отбора в турнира "Локомотив" (Москва) и "Зенит: отпаднаха. Близко до изненада беше и "Виктория" (Пилзен), който навакса два гола изоставане срещу "Спортинг" (Лисабон), но беше елиминаран след продължение.

Жребият за четвъртфиналите в Лига Европа е в петък от 14 ч. българско време.

Резултати от Лига Европа
"Локомотив" (Москва) – "Атлетико" (Мадрид) 1:5 (1:8 общ резултат)
"Атлетик" (Билбао) – "Марсилия" 1:2 (2:5 общ резултат)
"Динамо" (Киев) – "Лацио" 0:2 (2:4 общ резултат)
"Виктория" (Пилзен) 2:1 сл. прод. (2:3 общ резултат)
"Зенит" – "РБ Лайпциг" 1:1 (2:3 общ резултат)
"Лион" – ЦСКА (Москва) 2:3 (3:3 общ резултат)
"Залцбург" – "Борусия" (Дортмунд) 0:0 (2:1 общ резултат)

Дневник