Рекордьорът по титли от Големия шлем в тениса Роджър Федерер се класира за полуфиналите в турнира от сериите "Мастърс" в Индиън Уелс. Шампионът в надпреварата се наложи със 7:5, 6:1 срещу Хьон Чун и взе 16-ата си победа от 16 мача през сезона.

С това швейцарецът изравни рекорда си за най-добър старт на годината, поставен през 2006 г. Той може да подобри постижението, ако спечели срещу Борна Чорич в полуфиналите.

Федерер изигра поредния си силен мач, като продължава без загубен сет в надпреварата. Шампионът направи 12 аса и спечели 70% от точките при вкаран първи сервис.

Двамата с Чун се срещнаха за втори път след полуфинала от Australian Open, където кореецът се отказа заради силни болки в стъпалата. Сега младият състезател оказа голяма съпротива в първия сет, но накрая швейцарецът излезе победител в двубоя след 1.23 часа.

Федерер започна с ранен пробив и поведе с 3:0. Чун бързо изравни, след което двамата печелеха лесно сервис-геймовете си. Водачът в схемата направи решителната крачка в 12-ия гейм, когато проби и спечели сета.

Вторият сет започна с дълъг гейм, в който кореецът имаше четири възможности за пробив, но съперникът му се защити. Веднага след това Федерер проби и отново поведе с 3:0. С втория си пробив в сета той стигна до 5:1 и след това приключи мача.

Дневник