Тотнъм" се класира безпроблемно в полуфиналите от турнира за Купата на футболната асоциация (ФА къп) след успех с 3:0 над "Суонзи". "Шпорите" не срещнаха никакъв проблем при гостуването си в Южен Уелс и макар, че използваха някои резервни футболисти, спечелиха лесно.

"Суонзи", който е 14-и във Висшата лига отправи само три удара за целия мач и имаше притежание на топката 25%. Гостите от Лондон бяха без контузения Хари Кейн, а Деле Али остана на резервната скамейка.

Въпреки това в 11-ата минута Кристиан Ериксен изведе "Тотнъм" напред. Ерик Ламела намери датчанина, той напредна и с премерен удар с левия крак от границата на наказателното поле не остави шансове на вратаря Нордфелд.

Секунди преди почивката Ламела ознаменува добрата си игра като се разписа. В идентична ситуация с първото попадение Муса Сисоко подаде на аржентинеца и той с удар с десния крак реализира.

През втората част темпото спадна, като "Тотнъм" пестеше сили, докато футболистите на "Суонзи" се предадоха. В 63-ата минута Ериксен се разписа още веднъж след подаване на Лукас Моура и оформи крайния резултат.

За "Тотнъм", който е осемкратен носител на ФА къп, това ще бъде 21-о участие на полуфиналите. По традиция двата полуфинала и двубоят за титлата се играят на стадион "Уембли" в Лондон. Докато пък трае строежът на новото съоръжение на "шпорите", те домакинстват именно в храма на английския футбол.

По-късно днес предстои вторият четвъртфинал "Манчестър юнайтед" и "Брайтън", а в неделя са другите две срещи "Уигън" – "Саутхемптън" и "Лестър" – "Челси".

Дневник