Ботев" (Пловдив) постигна трета поредна победа в Първа лига и приключва редовния сезон в шампионата в добра форма. Жълто-черните надделяха с 3:0 над "Дунав", като и трите попадения паднаха в заключителните 25 минути.

Жоао Пауло се разписа два пъти, а един гол вкара и звездата на пловдивчани Тодор Неделев.

След спечелените три точки "Ботев" влиза в плейофите като пети в класирането, а "Дунав" остава 12-и, но има равен брой точки с 13-ия "Етър", макар че великотърновци са с мач по-малко.

Първата част в Коматево премина при нулево равенство, като домакините изпуснаха няколко изгодни положения да се разпишат. Единственият момент, в който гостите от Русе застрашиха Иван Чворович беше в осмата минута, но тогава вратарят се намеси добре при изстрел на Карагарен.

След почивката мачът вървеше в бавно темпо без много опасни положения, но по-опитният отбор на "Ботев" успя да надделее. Ключова се оказа рокадата на треньора Николай Киров, който смени местата на Густаво Афонсо и Тодор Неделев след 60-ата минута.

Осем минути по-късно Жоао Пауло отбеляза първия гол в мача. Той беше изведен от Афонсо и с изстрел по диагонала не остави шансове на Мартин Луков – 1:0.

В рамките на пет минути между 74-ата и 79-ата минута домакините нанесоха още по-сериозен удар, вкарвайки два нови гола. Първо Неделев вкара отблизко, а след него Жоао Пауло отбеляза втория си гол в срещата.

За бразилеца това беше трети пореден двубой, в който се разписа. Преди това Пауло вкара веднъж на "Витоша" и "Верея" при победите на тима си.

В друг мач от програмата на Първа лига, игран по-рано днес, "Берое" изненадващо завърши 0:0 като домакин на "Витоша" (Бистрица). Тимът от Стара Загора остава четвърти с 45 точки, а "Витоша" е на дъното с едва осем от 26 мача.

Дневник