Ливърпул" се върна на победния път във Висшата лига след загубата от "Манчестър юнайтед" преди седмица и надви с 5:0 "Уотфорд" на своя "Анфийлд". "Стършелите" не оказаха почти никакъв отпор, след като изоставаха в резултата още в 4-ата минута.

Мохамед Салах беше над всички, вкарвайки четири гола, а петият гол беше дело на Роберто Фирмино. Нападателят на червените излезе начело в голмайсторската листа на Висшата лига с 28 попадения, с четири повече от Хари Кейн.

С трите точки червените се доближиха на две от "Манчестър юнайтед", който е втори в класирането, но и с мач по-малко. "Уотфорд" остава 11-и с 36 точки.

Египтянинът показа гения си още в четвъртата минута, с което изведе тима си напред в резултата. Салах се разходи между трима защитници и от малък ъгъл прониза Орнестис Карнезис.

До края на първата част нямаше почти никакви интересни моменти, като "Уотфорд" успя да отправи само един изстрел. За "Ливърпул" ситуацията се влоши след принудителната смяна на Емре Джан, който получи контузия.

Все пак в 43-ата минута червените вкараха втори гол, който отново беше дело на Салах. Левият бек Андрю Робъртсън нахлу по крилото и достави перфектна топка на египетския нападател, който нямаше как да сгреши от четири метра.

Второто полувреме започна по същия начин, както завърши първото. Този път Салах влезе в ролята на асистент и подаде на Фирмино в 50-ата минута. Египтянинът центрира, а бразилецът вкара с пета след атрактивен изстрел.

До края на срещата остана време за още две попадения, които отново бяха вкарани от Салах. В 77-ата минута нападателят буквално се подигра със защитата, на два пъти финтира трима в жълто и с премерен удар прати топката зад вратаря.

Салах стана първият египетски футболист, който вкарва хеттрик във Висшата лига. С постижението му Египет вече е 43-ата нация и десета от Африка, която има играч, реализира три попадения в един мач.

Пет минути преди края на мача Салах се разписа още веднъж. Той се възползва едно разбъркване и слаба намеса на вратаря Карнезис след удар на Дани Ингс.

С това си постижение Салах стана първият футболист на червените вкарал четири гола в един мач от Луис Суарес насам. Уругваецът го направи през декември 2013 г.

Освен това Салах вкара четири гола само с четири удара в срещата, подобно нещо за последно направи Андрей Аршавин срещу "Ливърпул", докато играеше за "Арсенал".

Резултати от Висшата лига
"Борнемут" – "Уест Бромич" 2:1
"Хъдърсфийлд" – "Кристал палас" 0:2
"Стоук сити" – "Евертън" 1:2

Дневник