Роджър Федерер постигна 17-а победа от 17 мача през 2018 година и се класира за финалния двубой в турнира от сериите "Мастърс" в Индиън Уелс. Световният №1 записа най-успешният старт в кариерата си след обрат срещу 49-ия в ранглистата Борна Чорич 5:7, 6:4, 6:4.

Федерер ще играе на трети финал от началото на година след тези в Australian Open и Ротердам. В първия турнир от Големия шлем Маестрото победи Марин Чилич, а в Холандия надви Григор Димитров.

Това беше втора среща между Чорич и Федерер и за втори път швейцарецът печели. Преди това той надделя и в битката им в Дубай през 2015 година.

Чорич направи силен първи сет и след 41 минути поведе в резултата, благодарение на пробив в 11-я гейм. Втората част започна обещаващо за таланта от Босна и Херцеговина, след като той проби Федерер още веднъж. Маестрото обаче се събра в края на сета, когато стигна до два пробива при 3:4 и 5:4, за да изравни резултата.


Решителният трети сет беше много интересен, но и изпълнен с грешки. В първите два гейма тенисистите си размениха по един пробив, а до края последваха още три – веднъж Федерер загуби подаването си, но Чорич го направи два пъти. Така след 2.21 часа Маестрото стигна финала.

Там той ще играе срещу Хуан Мартин Дел Потро. Аржентинецът се справи в два сета срещу Милош Раонич 6:2, 6:3 само за 1.07 часа.

Кулата от Тандил постигна втора победа от четири мача срещу тенисиста от Канада. Той не беше печелил срещу този съперник от 2013 година, но показа много стабилна игра.

Балансът на Дел Потро срещу Федерер е шест победи и 18 загуби. Двамата играха четири път през 2017 година, като Федерер взе три от срещите. Дел Потро обаче го победи на четвъртфиналите в US Open след драматичен мач в четири сета.

Финалът на турнира е в неделя от 20 часа българско време.

Дневник