Треньорските щабове и играчите на ЦСКА и "Левски" оправдаха ниското качество на двубоя помежду им и малкото голови положения с лошия терен на Националния стадион "Васил Левски". Сблъсъкът се игра при постоянен проливен дъжд, а Фернандо Каранга отбеляза единствения гол, донасяйки успеха на червените.

"Всяка победа е важна, когато е в дерби е още по-значима. Теренът затрудни всички футболисти, но мисля, че беше равностоен. До голяма степен ни попречиха атмосферните условия, изравниха се силите, заради дъжда", каза след мача Стамен Белчев, който постига трета победа над сините.

Голмайсторът на червените Фернандо Каранга пък уточни, че отборът е показал търпение и не е спрял да вярва, че може да победи. Голът падна в 84-ата минута, а ЦСКА взима успех в трети пореден мач след късни попадения.

"Много тежък терен, много вода, не се игра много футбол, но беше еднакво и за двата отбора. Аз като нападател знам, че ще дойде топка, за да вкарам, важен успех и важни три точки за ЦСКА и за тази невероятна публика", заяви Каранга.

Бразилецът разкри, че целта пред ЦСКА на този етап е да работи, а не да мисли за разликата с "Лудогорец".


Думите на треньора на "Левски" Делио Роси пък звучаха повече като оправдания. Италианецът обясни, че ще поздрави червените едва ако го бият на по-добър терен.

"Днес беше повече битка заради лошия терен, а този мач се решава от една ситуация, късметът не беше с нас. Топката не вървеше, нямаше как да се играе добре, всички положения бяха след грешки на някого. Какво да направим, такъв беше теренът. От физическа гледна точка съм доволен, от техническа гледна точка и двата отбора не можеха да направят нищо повече", каза Роси.

"Съжаляваме за тази загуба. Феновете са разочаровани, но това не променя нашите цели. Има още четири мача. Ако на хубав терен са по-добри от нас, ще ги поздравя", обеща италианецът.

Лидерът на сините Роман Прохазка също беше разочарован и описа ситуацията като "невъзможна за игра".

"Разочаровани сме, защото ни вкараха гол от нищото, от статично положение. Мачът бе равностоен и двата отбора нямаха никакви положения. Теренът бе в много тежко състояние, беше повече бой и битка. Те спечелиха с повече късмет. Вкараха ни гол с рикошет, той дори не знаеше как да ритне топката. Късмет, но мачът свърши", коментира Прохазка.

Дневник