Испанският футболен клуб "Севиля" обяви, че ще направи ремонт на стадиона си "Рамон Санчес Писхуан", с който да увеличи капацитета. Ще бъдат добавени допълнително 4382 седалки, които да увеличат седящите места до 47 074. Всичко това ще струва на андалусийците 1.28 милиона евро.

Ремонтът се прави и с цел подобряване на сигурността на съоръжението. Седалките вече ще бъдат от падащ тип, каквито са на повечето стадиони в Европа. По този начин ще се добавят коридори между отделните редове и така излизането ще бъде по-лесно. Ще бъде увеличен и броят на входовете – от 37 на 48, а местата за зрители с увреждания вече ще са 268, а не както досега само 52.

През този сезон "Севиля" е седмият най-добре посетен клуб в Ла Лига, като средно на стадиона има 33 364 зрители. Андалусийците са шести в шампионата, а освен това се класираха за четвъртфинал в Шампионската лига за пръв път в историята.

"Рамон Санчес Писхуан" е построен през 1958 година и носи името на бившия президент на клуба, който инициира преместването на съоръжението и неговото изграждане.

Стадионът има славата на талисман за националния отбор на Испания. На него Ла Фурия никога не е губила международен мач. В европейските турнири пък "Севиля" има само три загуби като домакин – от АЗ (Алкмаар) през 2006-07, от ЦСКА (Москва) през 2009-10 и градския съперник "Бетис" през сезон 2013-14.

Дневник