Григор Димитров заяви, че започва да се чувства добре и да си връща увереността. В Маями той посочи, че се надява да влезе в ритъм.

Българският тенисист се готви за участието си в турнира от сериите "Мастърс" в американския град. Той е поставен под номер три в схемата, като е в един поток с шампиона от Индиън Уелс Хуан Мартин дел Потро.

Димитров започна годината добре, но впоследствие формата му спадна. Принос за това имаше и вирус, който го принуди да си вземе почивка и се отрази на подготовката му.

"Определено ще намаля малко очакванията си тази седмица. В последните няколко седмици не съм играл много мачове. Започвам да усещам тялото си добре и съм уверен. Стъпка по стъпка трябва да изградя играта си и да направя така, че да стигна най-добрия си тенис", каза Димитров, цитиран от сайта на АТП.

До момента той не е стигал по-напред от четвъртия кръг в Маями. "Това е турнир, в който винаги съм искал да се представя добре и през годите имам добри резултати. Но никога не съм стигал толкова далеч, колкото съм искал."

Българинът продължи: "Миналият сезон беше много натоварен – с тренировки, пътувания, много мачове. Нормално е това да се отрази по някакъв начин. През последните седмици чувствам, че не бяха най-добрите за мен."

"Затова имам нужда да си върна отново ритъма. Да тренирам пет, шест или седем дни и да се уверя, че тялото ми отговаря добре. И след това да спечеля няколко мача. Надявам се, че скоро ще си върна нивото. Човек трябва да е наясно, че не може винаги да играе по един и същ начин. Затова, когато си на корта, просто трябва да спечелиш с това, с което разполагаш в момента."

Dnevnik.bg