Битката във Формула 1 се решава от това кой има най-бързата кола, така смята пилотът на "Ред бул" Макс Верстапен. Холандецът, който е само на 20 години е сочен за следващия, който може да разбие доминацията на Люис Хамилтън и Себастиан Фетел. Преди началото на сезона Верстапен беше запитан за психическата сила, която трябва да притежава един пилот, но изненада с отговора си.

"Много често хората ме питат какво е нужно в психологически аспект, за да си успешен във Формула 1. Не знам защо те си мислят, че нагласата и решителността са толкова важни фактори. Аз просто се наслаждавам и натискам болида си до предела", каза пилотът.

Той все пак сподели, че е важно един пилот да бъде уверен в собствените си сили, но това няма никакво значение, ако разполага с по-слаб болид.

"Аз си вярвам, нямам проблем с това. Но ако ми дадете най-бързата кола аз ще стана световен шампион. Винаги съм мислел, че мога да съм шампион и знам, че мога, просто досега никога не съм имал най-бързия болид на разположение", показа самочувствие младият холандец.

Сезон 2018 във Формула 1 започва в неделя с традиционния старт на пистата "Албърт парк" в Мелбърн.

Дневник