Служители от разследващия комитет на Русия са влезли във футболния клуб "Рубин" (Казан), съобщава агенция ТАСС. Според информацията те са изискали информация за трудовите договори на футболистите, в които могат да се крият евентуални нарушения.

"Разследващите са получили сигнал, затова и са направили проверка", съобщава кореспондентът на ТАСС, без да уточнява подробности.

В "Рубин" играе капитанът на националния отбор на България Ивелин Попов. Нападателят е под наем от руския шампион "Спартак" (Москва) до края на сезона. Попов вече отбеляза и един гол за тима от Казан.

През март в "Рубин" започна смяна на собствеността, като се очаква до края на месеца всичко да бъде завършено документално. Руската футболна федерация вече позволи на новото юридическо лице да продължи участието си в първенството, след като го счита за правоприемник.

В края на 2017 г. стана ясно, че "Рубин" има задължения от 12 милиона евро към своите футболисти. Заради това и съществуването на клуба беше поставено под съмнение, но новото ръководство се ангажира да изчисти дълговете. То обаче си запази право и да разследва съмнителни сделки. Най-вероятно сигналът, подаден до разследващия комитет, е именно от новото ръководство, което в момента прави и одит на клуба.

Дневник