Аржентинската футболна легенда Диего Марадона смята, че Германия и Испания са двата основни фаворита на предстоящото световно първенство. Според славния №10 неговата родина, която игра финал през 2014 г. именно срещу Германия и загуби след продължения, е една позиция след отборите от Европа.

"За мен фаворитите са Германия и Испания. Франция също има отбор с отлични играчи, като Погба например, но не е фаворит. За тях ще бъде по-добре, ако Рибери се върне в националния отбор", каза Марадона.

Легендарният футболист направи прогнозата си по време на събитие в Базел, където игра футбол на малки вратички. Марадона беше в компанията на президента на ФИФА Джани Инфантино.

Той смята, че опитният отбор, който има Аржентина, е основното предимство за шампионата в Русия. Според Марадона трудностите в квалификациите за световното първенство няма да играят роля.

"Не познавам треньора Сампаоли, нито знам какви са неговите изисквания. Но знам доста от играчите и съм убеден, че те ще дадат всичко от себе си. Мисля, че имаме добър шанс да спечелим, но не бих сложил Аржентина сред големите фаворити", добави легендата.

Марадона използва момента да отправи и съвет към наследника си Лионел Меси. Звездата на "Барселона" постоянно е критикуван, че не може да спечели голям турнир с Аржентина.

"Искам да го посъветвам да продължи да играе и да се наслаждава на футбола. Нека не обръща внимание на критиците, дали ще спечели световната титла или Шампионската лига, това няма голямо значение. Меси няма какво да доказва на никого", завърши Марадона.

Dnevnik.bg