Григор Димитров изрази готовност за битка на турнира от сериите "Мастърс" в Маями. Българският тенисист, който е в серия от три поредни загуби, вярва, че може да излезе от ситуацията, в която попадна, и да се върне към най-добрата си игра.

"Последните седмици определено не бяха най-добрите за мен, но аз не спирам да тренирам, това е най-доброто, което мога да направя в момента. Тези допълнителни занимания ми помагат, а мотивацията ми на корта винаги е била висока. Оставам си със същата нагласа, както и досега, и се надявам това да ми помогне да направя добро представяне в Маями", каза Димитров пред телевизията на АТП.

За пореден път българинът обясни, че има много високи изисквания към себе си и не е доволен след загубите. Димитров добави, че е способен да играе много по-добре.

Той ще започне участието си на турнира в Маями в петък с мач срещу Максимилиан Мартерер. Германецът се класира за втория кръг след победа 6:4, 6:4 срещу Мартон Фучович от Унгария.

До момента двамата нямат мачове помежду си. Димитров е трети в схемата и това му позволи да пропусне първия кръг. Той попадна в потока на шампиона от Индиън Уелс Хуан Мартин дел Потро.

"В моментите, когато играта не ти се получава, е важно да имаш добър екип, който да ти помогне да минеш през това. Това е най-важното и за мен сега, защото всичко останало зависи от мен и аз съм готов да го направя. Ще направя всичко по силите ми и ще продължавам да се боря", каза още четвъртият в световната ранглиста.

Димитров добави, че харесва настилката на турнира в Маями и времето, където е тренирал в началото на своята кариера.

Dnevnik.bg