„Манчестър юнайтед" е подал молба в английската футболна асоциация да създаде женски отбор, обяви клубът. Идеята е съставът да се включи във второто ниво на Суперлигата.

"Юнайтед" дълго беше критикуван, че за разлика от другите водещи клубове няма женски отбор. В елитната дивизия при дамите се състезават "Арсенал", "Манчестър сити", "Челси" и "Ливърпул".

"Радостни сме да съобщим, че клубът опитва да създаде първия си професионален женски отбор", обяви изпълнителният вицепрезидент Ед Удуърд.

"Отборът на "Манчестър юнайтед" трябва да бъде изграден в същия вид и със същите принципи като мъжкия отбор", добави той. По думите му целта е с женския отбор да се дава път за развитие на футболистките от школата в рамките на клуба.

Женската лига в Англия беше основана през 2011 г. Оттогава по два пъти шампиони са ставали "Арсенал", "Ливърпул" и "Челси", а веднъж на върха стъпи и "Манчестър сити". Този сезон непобеденият "Челси" е начело с 27 точки и води с една пред "Сити". В елита участват десет отбора.

Dnevnik.bg