Българският национален отбор по футбол ще изиграе днес първия си мач за 2018 г. Тимът на Петър Хубчев посреща Босна и Херцеговина в контролна среща, която ще се проведе на стадион "Лудогорец арена" в Разград. Двубоят започва в 19.00 ч. и ще бъде предаван пряко по БНТ HD.

След разочароващия край на световните квалификациите, дошъл с историческо равенство срещу Люксембург, българските национали изпратиха миналата година с победа срещу Саудитска Арабия (1:0) в Лисабон и се надяват на позитивно начало на новия сезон в международния футбол.

"Радвам се, че изпратихме миналата година с победа. Надявам се да започнем и тази година с победа, защото това е много важно. Въпреки че това е контрола, добрият резултат на такова ниво винаги дава положителни емоции и хубава основа за следваща стъпка", каза капитанът Ивелин Попов преди мача в Разград.

Хубчев сподели, че очаква и желае един мъжки двубой. "Атмосферните условия са тежки, но при така създалите се обстоятелства едва ли ще намерим друго място в България, където да са по-хубави. Видях в последните дни какви усилия положиха домакините, за да можем да проведем нормална подготовка."

По думите му в отбора изобщо не се е коментирало лошото време за игра. "Очакваме мъжка игра. Тренировките преминаха на ниво. Ако трябва да бъда честен, моето желание беше да изиграем два мача точно при такива условия, защото няма гаранция, че винаги ще играем при хубаво време, хубав терен и подходяща температура. Реакцията на отбора за мен ще бъде много показателна", заяви селекционерът.

Той изрази задоволство, че футболният съюз е изпълнил неговото желание за две контролни срещи през март. След двубоя с Босна и Херцеговина отборът ще пътува за Унгария, където ще срещне Казахстан на Станимир Стоилов.

"Откакто поехме националния отбор, рядко сме правили такива контроли. Моето желание беше да прекараме колкото се може повече време с момчетата. Няма място за подценяване на всяка една среща. Благодарен съм на футболния съюз, че се съобрази с нашето желание да изиграем две такива срещи", каза още Хубчев.

Той се спря на обичайните имена от чужбина, а от българското първенство повика най-много футболисти на ЦСКА.


Хубчев и Попов очакват голям интерес към двубоя в Разград въпреки лошото време. "Националният отбор не е играл в провинцията от доста време. За съжаление условията едва ли ще позволят на всички да присъстват на мача с Босна, но при всички положения интересът ще е голям. Това ни задължава да погледнем още по-сериозно на предстоящата среща", каза треньорът.

"Постарахме се да обясним добре на момчетата какво точно търсим в тези контроли. Искаме да променим някои от нещата и силно се надявам те да са го приели сто процента. Няма да съм първият, който ще каже, че отборът на Босна е изключително сериозен. Погледнете в какви отбори играят футболистите им. Това е най-малкото един дразнител за нас. Но все пак вниманието ни е насочено изцяло към нашия отбор и нещата, които искаме да изградим вътре", допълни Хубчев.

Попов е уверен, че отборът ще успее да покаже това, което е работил по време на тренировките и ще зарадва публиката с добър резултат. "От доста време съм "за" да се провеждат контроли, а дори и официални мачове в провинцията, защото националният отбор не е само на София, а на цяла България", каза футболистът на "Рубин" (Казан).

Дневник