Английският национален отбор по футбол взе важна доза увереност преди наближаващото световно първенство. Воденият от Гарет Саутгейт състав се наложи с 1:0 срещу Холандия като гост.

Победата дойде с попадението на Джеси Лингард през второто полувреме.

Вечерта беше изпълнена с приятелски срещи с участието на водещите отбори. Два от фаворитите за световната титла - Германия и Испания, завършиха при 1:1 помежду си. Бразилия се наложи убедително с 3:0 срещу домакина на мондиала Русия, а Аржентина стигна до 2:0 срещу Италия.

Европейският шампион Португалия направи късен обрат за 2:1 срещу Египет. Звездата Кристиано Роналдо вкара в 92-ата и 95-ата минути, за да бъде избегната изненадата.

Такава се получи в мача на Франция - "петлите" пропиляха преднина от два гола и допуснаха обрат за 2:3 срещу Колумбия.

В Амстердам англичаните се представиха добре и заслужиха първата си победа срещу Холандия от 1996 г. насам. Успехът дойде с гола на Лингар, който в 59-ата минута стигна до отбита топка и със силен удар по земя от границата на наказателното поле я прати в долния десен ъгъл.

В мача между последните два световни шампиона, игран в Дюселдорф, Испания поведе още в шестата минута. Тогава Андрес Иниеста изведе Родриго вляво в наказателното поле и последният стреля точно.

Бундестимът успя да изравни в 35-ата минута след много красив гол на Томас Мюлер, дошъл след изстрел от разстояние. След почивката двата отбора имаха възможности, но до нови голове не се стигна. Де Хеа и Тер Стеген направиха добри спасявания, а в 65-ата минута Матс Хумелс удари греда след удар с глава.

Интересен беше и двубоят между Аржентина и Италия. Южноамериканците имаха две добри възможности чрез Игуаин и Паредес преди почивката, но не можаха да вкарат. В началото на втората част "скуадра адзура" беше близо до гол, но пропуски направиха Имобиле и Инсиние.

Евер Банега даде преднина на Аржентина в 75-ата минута, когато след двойно подаване получи на границата на наказателното поле и с удар по земята отбеляза. Десет по-късно при бърза атака Игуаин подаде вляво на Лансини, който със силен изстрел удвои.

Dnevnik.bg