Новак Джокович допусна ново ранно отпадане - този път в турнира от сериите "Мастърс" в Маями. Сърбинът, който е шесткратен шампион в надпреварата, отстъпи с 3:6, 4:6 пред Беноа Пер само за 69 минути в среща от втория кръг.

Това е третата поредна загуба за Джокович. Бившият водач в световната ранглиста беше извън игра от миналото лято, като се завърна на корта за Australian Open. Той отпадна в четвъртия кръг в Мелбърн, след което дойде ред на поражение срещу японския квалификант Таро Даниел в Индиън Уелс.

Срещу Пер Джокович очевидно имаше затруднения и затвърди впечатленията, че е далеч от най-добрите си дни. Сърбинът се представи значително по-слабо в разиграванията при вкаран първи начален удар (53% срещу 75%).

Първият сет вървеше равностойно до 3:3. След това французинът, който е 47-и в света, направи два поредни пробива и стигна до 6:3.

Във втория сет Пер проби за 4:2, но Джокович веднага улови първата си и единствена възможност за пробив и намали. Французинът обаче завърши мача по забележителен начин - с пробив на нула за 6:4.

Dnevnik.bg