Юношеският национален отбор до 19 години записа първа загуба в елитния кръг от квалификациите за Евро 2018. Поражението с 0:2 от Франция слага край на надеждите на тима за класиране на шампионата, след като първото място вече е извън възможностите на България.

Франция стигна до успеха с две попадения на Набил Алуи, който вкара в 26-ата и 79-ата минута.

България остава с една точка от два мача, докато "петлите" имат пълен актив от шест точки. Единствено първият от групата се класира за шампионата във Финландия през лятото. Другият мач тепърва ще се изиграе, като в него се изправят Испания и Белгия. Иберийците имат една точка, а Белгия е без точков актив.

Българският отбор се опита да бъде равностоен преди почивката, като заложи на прибрана игра и изчакване на контраатаки. Очаквано повечето положения бяха пред вратата на Димитър Шейтанов. В 26-ата минута вратарят капитулира след точно изпълнение на Алуи.

До почивката българският отбор отправи само два удара, но не застраши сериозно френската врата.

През втората част темпото беше по-ниско, но Франция вкара втори гол 11 минути преди края, с което реши развоя на срещата. Отново нападателят на "Монако" Алуи беше точен и приближи отбора си до класиране на европейското.

Последният мач на България е на 27 март срещу Белгия. Двубоят е от 18.30 часа.

Dnevnik.bg