Седмица след дербито между ЦСКА и "Левски" темата продължава да бъде голмайсторът в мача и на Първа лига Фернандо Каранга. Бразилецът, който донесе успеха на червените, беше наказан след срещата заради бурната си радост и обида към феновете на "Левски". Според треньора на ЦСКА Стамен Белчев, около нападателя се е създала излишна истерия.

"По никакъв начин не оправдавам Каранга. Имах разговори с него и преди мача и след мача с "Левски". Смятам обаче, че това, което прави като жест не е против някого, това е плод на емоция. Създаде се прекалена истерия около него и както виждате някои си постигнаха целите", каза Белчев.

Според наставника на ЦСКА Каранга се радва по същия начин от миналия сезон, но просто сега комисията разглежда действията му. Той намекна, че другите отбори са му издействали санкцията. Както е известно от "Левски" сезираха Дисциплинарната комисия след двубоя.

"Може би тогава не пречихме на никого, а сега не е така. Иска ми се ЦСКА да не е зависим от нито един футболист, макар че Каранга е човек, който върши страшно много работа. Интересно ми е защо решиха чак сега да го накажат", каза Белчев, а на въпрос на кого пречи ЦСКА или Каранга, той предпочете да не отговаря.

Треньорът на ЦСКА не остана доволен от видяното срещу "Струмска слава", след като тимът му загуби с 2:3 в контрола. Той каза, че футболистите, които е трябвало да играят повече не са се справили.

"Най-вероятно Бланко ще замести Каранга срещу "Ботев". Той работи много и се труди, когато му се даде шанс. Ще бъде много трудно да запълни неговата липса, няма какво да се лъжем", каза треньорът.

Dnevnik.bg