"Пари Сен Жермен" иска да привлече мениджъра на "Челси" Антонио Конте за заместник на Унай Емери, който почти сигурно ще напусне след края на сезона. Френският клуб вече е започнал разговори с представителите на Конте, твърди в. "Гардиън".

Италианецът преминава през трудни времена в "Челси". Още в първия си сезон на "Стамфорд бридж" той изведе сините до титлата във Висшата лига с рекордните 30 победи. През настоящата кампания обаче отборът се представя колебливо и класирането му в Шампионската лига е под въпрос.

От началото на сезона се усеща напрежение между Конте и клуба, след като повечето трансферни желания на италианеца не бяха удовлетворени, а един от основните играчи - Неманя Матич, беше продаден на пряк конкурент в лицето на "Манчестър юнайтед".

"Челси" заема петото място във Висшата лига, като изостава с пет точки от четвъртия "Тотнъм" и със седем от третия "Ливърпул". Сините отпаднаха от Шампионската лига и Купата на лигата, а единственият им шанс за трофей е Купата на Англия, където им предстои полуфинал със "Саутхемптън".

"Когато имаш добър мениджър и доста пари за харчене, може да имаш успешен сезон. Аз имам огромна амбиция, но не разполагам с пари от "Челси". Клубът знае много добре каква е моята идея, моята амбиция. Когато наемаш такъв човек, трябва да знаеш, че взимаш треньор с много голяма амбиция. И тази амбиция винаги трябва да е споделена", каза Конте преди мача с "Манчестър сити" в началото на месеца.

ПСЖ ще спечели титлата във Франция за пети път в последните шест години и имаш шанс да вземе още два трофея - Купата на Франция и Купата на лигата. Надеждите на парижани за пробив в Шампионската лига обаче бяха попарени още в осминафиналите.

Емери има договор до края на сезона и според френските медии клубът няма намерение да го поднови.

В списъка с кандидатите за нов треньор на ПСЖ освен Конте са още Жозе Моуриньо, Масимилиано Алегри и Диего Симеоне.

Първите двама обаче нямат намерение да се разделят с настоящите си отбори - "Манчестър юнайтед" и "Ювентус". Симеоне пък има договор с "Атлетико" (Мадрид) до лятото на 2020 г.

"Гардиън" твърди, че ПСЖ е готов да предложи на Конте годишна заплата от 10 милиона паунда, което е с половин милион над сегашното му възнаграждение. Според информацията първите разговори между френския клуб и представителите на италианския треньор са били положителни.


В същото време германските медии обявиха, че бившият треньор на "Борусия" (Дортмунд) Томас Тухел се е съгласил да поеме "Арсенал", ако ерата "Арсен Венгер" приключи след края на сезона. Традиционно консервативният в подобни ситуации "Кикер" дори обяви преминаването на германеца за сигурно.

В. "Билд" съобщи, че Тухел е отхвърлил оферта да стане треньор на "Байерн" (Мюнхен). Баварците се справят страхотно, след като Юп Хайнкес замени Карло Анчелоти в началото на сезона. 72-годишният германец обаче се завърна временно към професията и се очаква отново да се оттегли през лятото.

Венгер има още една година от своя договор с "Арсенал". Французинът, който е начело на "артилеристите" от 22 години, няма намерение да напуска предсрочно. Недоволството срещу него обаче нараства постоянно. В последните домакински мачове на отбора се наблюдава отлив на публиката, а част от легендите на клуба критикуват все по-остро работата на Венгер.

"Арсенал" е шести във Висшата лига, като изостава с цели 13 точки от топ 4. Отборът загуби тежко финала за Купата на лигата, а единственият шанс за класиране в Шампионската лига през следващия сезон е спечелването на Лига Европа.

Тухел е без работа от май 2017 г. Заради разногласия с ръководството германецът беше освободен от "Борусия" само три дни след като спечели Купата на Германия. Една от потенциалните пречки за преминаването му в "Арсенал" е фактът, че главен скаут на лондончани е Свен Мислинтат.

Двамата бяха в много обтегнати отношения, докато работеха заедно в "Борусия". Конфликтът им стана още по-сериозен, след като Тухел пренебрегна препоръката на Мислинтат за привличането на испанския халф Оливер Торес.

Впоследствие треньорът забрани на главния скаут да посещава тренировките на отбора. Според в. "Кикер" Мислинтат е уверил ръководството на "Арсенал", че "винаги действа в интерес на клуба и ще върши лоялно работата си".


Dnevnik.bg