Селекционерът на българския национален отбор по футбол Петър Хубчев заяви, че има уникално големи забележки към физическото състоние на играчите. Той посочи това като един от най-големите проблеми в работата му с тима.

"Повдигате една много болна за мен тема. Предпочитам това нещо да го коментирам с някои от момчетата. Още на другия ден, след като тренирахме в Разград (преди контролата с Босна и Херцеговина), имах възможност да го кажа на тези, у които съм видял, че нещо липсва. Това обаче е лично мое мнение и убеждение и си позволявам да го коментирам само като съм в националния отбор", каза Хубчев на пресконференцията преди контролата с Казахстан в понеделник.

"Ясно е, че като тренираме три-четири дни заедно, физически не можем да търсим и искаме нищо от тях. Те просто трябва да идват подготвени. Някои са играли много и то тежки мачове, други все още не са си намерили мястото в отборите, в които са, трети не са титуляри. Играчите са в различна степен на физическото си състояние. Ще си го позволя това да го коментирам само с тях, но имам уникално големи забележки", допълни той.

Хубчев посочи, че ще направи промени за мача с Казахстан, но няма да са много. "Всичко зависи от моментното състояние на момчетата. Ние държим да има отборен дух, себераздаване и много по-голяма отговорност, когато сее играе в националния отбор. Най-радостното е, че усещам това в отношението на тима."

Селекционерът обясни, че използването на схема с трима централни защитници в контролата с Босна е експеримент с цел да се тестват отделни елементи от играта. "Ясно е, че няма да пасен цялата система като система, но искахме да видим някои неща. Коментирахме с момчетата и те са убедени, че това е един от вариантите ни. Още когато се събрахме за лагера, се разбрахме какво точно търсим."

"Това са по-скоро експерименти. Имаме ясна представа за силата на този отбор и схемата, в която може би най-добре се подреждаме, но искаме да видим и други неща, които смятам, че може да ни направят още по-силен отбор", добави Хубчев.

Той заяви, че причината за изпробването на нови варианти е новосъздаденият турнир Лигата на нациите, в който България няма да играе с някой от водещите отбори в Европа.

"Ние в 99% от мачовете не излизаме като фаворит, но за предстоящите срещи се убедих, че трябва да се пробват такива елементи. Краткото бъдеще напред ни подтикна да прибегнем до тези неща", каза още Хубчев.

Dnevnik.bg