Мениджърът на "Арсенал" Арсен Венгер предположи, че част от критиките към него се дължат на възрастова дискриминация. Според него много хора го съдят заради възрастта му и времето, в което заема настоящия си пост, а не за постигнатото през годините.

"Вижте, когато си на години, се фокусираш върху това да направиш най-доброто за своя клуб и игнорираш всичко останало. Колкото повече остаряваше, толкова повече срещаш възрастова дискриминация", каза Венгер в интервю за BeIN.

Французинът има още една година от своя договор с "Арсенал". 68-годишният треньор, който е начело на отбора от 1996 г., даде ясен знак, че няма намерение да напуска предсрочно. Недоволството срещу него обаче нараства постоянно. В последните домакински мачове се наблюдава отлив на публиката, а част от легендите на клуба все по-остро критикуват работата на Венгер.

"Приемам, че ако резултатите не са добри, трябва да си носиш последствията. Но като цяло ми е малко трудно да приема тези непрекъснати коментари за това колко отдавна си в даден клуб и на каква възраст си. Приемам обаче всичко останало, защото заемам публична длъжност и трябва да постигам резултати. Приемам, че ще бъдат съден на базата на резултатите", каза още Венгер.

"Може би съм твърде наивен да вярвам, че с течение на времето - като перспектива и контекст - ще изпъкне това, което съм направил за моя клуб, а не толкова резултатът от последния ми мач или това дали ще бъда аплодиран, когато един ден се оттегля", продължи французинът.

"Малко ме е писнало от цялото това модерно нещо да се грижим изцяло за имиджа си. През целия си живот винаги съм работел с идеята за това кой съм, а не за това как изглеждам, така че изобщо не се притеснявам", каза още мениджърът на "Арсенал".

"Артилеристите" са шести във Висшата лига, като изостават с цели 13 точки от топ 4. Отборът загуби тежко финала за Купата на лигата, а единственият шанс за класиране в Шампионската лига през следващия сезон е спечелването на Лига Европа.

През уикенда се появиха публикации в германските медии, че бившият треньор на "Борусия" (Дортмунд) Томас Тухел е приел да поеме "Арсенал" при евентуална раздяла с Венгер през лятото. По-рано този месец имаше и слухове, свързващи селекционера на Германия Йоахим Льов с мениджърския пост на "Емирейтс".

Дневник