Хърватският футболист Бруно Бобан e починал по време на мач през уикенда, след като е бил ударен с топката в гърдите от близко разстояние. Аутопсията е показала, че причината за смъртта е внезапно спиране на сърдечната дейност, съобщиха медиите в Хърватия в понеделник.

Инцидентът е станал в събота по време на мач между третодивизионнните отбори "Марсония" и "Славония" (Пожега). Десетина минути след началото на двубоя крилото на "Марсония" получава лек удар с топката в гърдите. 25-годишният футболист продължава игра, но няколко секунди по-късно колабира.

Главният съдия на мача веднага привиква медицинските екипи, а малко след това на терена се появява и линейка. Опитите на лекарите да възстановят сърдечната дейност на Бобан обаче не дават резултат. 40 минути по-късно смъртта на футболиста е констатирана.

Бобан беше голмайстор на източната дивизия на Трета лига с 12 попадения, а "Марсония" заема петото място в първенството с 30 точки от 17 мача. Между 2014 и 2016 г. фланговият футболист е играл за "Славония", след което се присъединява към брат си Габриел в елитния "НК Загреб". Той се завръща в "Марсония" преди по-малко от месец.

"Хърватската футболна асоциация, от името на цялото футболно семейство, изказва своите съболезнования към семейството на Бобам неговите приятели, съотборници и феновете на "Марсония" за тази опустошителна загуба", се казва в съобщението на местната федерация.

Редица хърватски футболисти също изказаха своите съболезнования в социалните мрежи. Сред тях беше и нападателят на "Ювентус" Марио Манджукич. "Почивай в мир, Бобан. Моите искрени съболезнования към семейството му, както и към всичките му приятели и съотборници", написа той.

Toва е първият смъртен случай по високите нива на хърватския футбол от 2008 г. Тогава нападателят на "Задар" Хрвое Чустич почина от няколко черепно-мозъчни травми вследствие на удар в бетонна стена, разположена на три метра от терена за укрепване на огражденията, които разделят игрището от трибуните.

Дневник