Китайският клуб "Жиангсу" и треньорът Фабио Капело се разделиха изненадващо след само три мача от началото на новия сезон. Отборът започна кампанията с победа, но след това записа две поредни загуби, които в крайна сметка доведоха до прекратяване на договора между двете страни.

От "Жиангсу" обявиха, че раздялата е по взаимно съгласие. Капело изкара само девет месеца на поста, след като пое тима през юни 2017 г. Той не успя да стабилизира "Жиангсу" в края на миналия сезон и отборът завърши 12-и в класирането с шест победи, шест равни и шест загуби при италианеца.

Според информации в китайската преса заплатата на треньора в "Жиангсу" е била на стойност 10 милиона евро на година.

Капело, който е на 71 години не беше работил две години, след като се раздели с националния отбор на Русия през 2015 година. Опитният треньор постоянно е спряган да поеме Италия. Капело е един от малкото успешни италианси треньори, които не са водили Скуадра Адзура.

В кариерата си Капело спечели Шампионската лига с "Милан" през 1993-94 година, освен това направи "росонерите" шампиони на Италия четири пъти за пет години. Капело има трофеи още с "Реал" (Мадрид), "Ювентус" и "Рома". След това в рамките на четири години беше селекционер на националния отбор на Англия.

Дневник