Българският национален отбор за юноши до 19 години приключи участието си в квалификациите за европейското първенство. Тимът, воден от Ангел Стойков, загуби от Белгия с 0:2 и завърши на последното място в тежката група 6 в елитния кръг на квалификациите.

Българите спечелиха една точка от нулевото равенство в Испания в първия си двубой и завършиха без отбелязан гол. Франция спечели групата с три победи от три мача и се класира за финалите във Финландия от 16 до 29 юли. Испания с четири точки и Белгия с три точки отпадат от надпреварата.

Белгийците, които загубиха с 2:3 от Франция и с 0:3 от домакина Испания в първите си два мача, приключиха квалификациите с победа благодарение на две попадения в рамките на девет минути през второто полувреме.

Сибен Деваеле откри резултата в 58-ата минута след асистенция на Инди Бонен. Две минути по-късно в игра се появи Лоис Опенда, който пречупи българите с втори гол в 67-ата минута. България имаше няколко възможности да се върне в мача, но Петко Христов и Калоян Кръстев ги пропуснаха.

Съставът на България

Димитър Шейтанов, Ертан Томбак, Андреа Христов, Петко Христов, Иван Турицов, Архан Исуф (63' Доминик Янков), Димитър Костадинов, Атанас Кабов (76' Стефан Гаврилов), Станислав Иванов (66' Тони Иванов), Иван Тилев и Калоян Кръстев

Дневник