Бразилия победи Германия с 1:0 в приятелски мач между два от отборите, сочени за фаворити на предстоящото световно първенство. Актуалният шампион обаче не беше на необходимата висота и направи един от най-безличните си мачове под ръководството на Йоаким Льов. Футболистите на Бундестима не успяха да отправят нито един точен удар за цял мач.

За Бразилия точен беше Габриел Жезуш, който продължи невероятната си серия с екипа на националния тим. Нападателят на "Манчестър сити" вкара своя девети гол в 15 мача.

Това беше и първи успех за бразилците срещу Германия след почти 13 години. За последно отборът беше побеждавал на 25 юни 2005 г. в среща от Купата на конфедерациите. След това Германия имаше две поредни победи, последната, от които беше и много болезнена. На 8 юли 2014 г. Бундестима спечели със 7:1 в Бело Оризонте в полуфинален мач на световното първенство.

Мачът се игра пред пълните трибуни на "Олимпиящадион" в Берлин, но не предложи зрелището, което се очакваше. Германия беше без някои основни играчи, а в атака определено липсваше традиционната екплозивност.

Единственият гол в мача вкара Жезуш в 37-ата минута, възползвайки се от грешка в германската защита. Той засече с глава центриране на Вилиан, а и вратарят Кевин Трап не се намеси убедително.

След почивката Германия опита щурм, но и смените, направени от Льов не свършиха работа.

Световният шампион е без победа вече четвърти пореден мач, като и четирите срещи бяха контроли. От 10 ноември насам Бундестима има три равенства и една загуба, при голова разлика 3:4.

Бразилия записа втора поредна победа след тази с 3:0 над Русия. Южноамериканците са непобедени от 9 юни 2017 г., когато загубиха от Аржентина и са в серия от 9 мача.

Дневник