Един от най-интересните приятелски мачове за вечерта между Англия и Италия завърши без победител. Двата отбора не се победиха на "Уембли", а крайният резултат беше 1:1. Селекцията на Гарет Саутгейт направи добър мач и показа отлична физическа подготовка, но допусна традиционните си слабости в защита.

Джейми Варди откри за "Трите лъва" през първата част, а три минути преди края на редовното време Лоренцо Инсине вкара от дузпа. Наказателният удар беше отсъден, след като беше изгледано видеоповторение.

В началните минути на "Уембли" Италия изглеждаше като малко по-острият отбор. Четирикратните световни шампиони създадоха отлична възможност за Чиро Имобиле, но нападателят се засуети и не отправи удар, въпреки че беше сам в наказателното поле.

Англия откри резултата чрез Джейми Варди в 26-ата минута. Нападателят на "Лестър" получи хубав пас от Джеси Лингард и с много мощен удар не остави шансове на Джанлуиджи Донарума.

През втората част Англия продължи да бъде по-добрият отбор и Окслейд-Чембърлейн беше близо до нов гол. Неговият удар обаче беше спасен от Донарума.

Последва поредица от смени, а след тях Италия взе инициативата. В заключителните 15 минути "Скуадра адзура" беше по-активният отбор, благодарение на Лоренцо Инсине. Нападателят беше близо до гол, но изстрелът му от фаул мина до гредата.

В 87-ата минута Федерико Киеза падна в наказателното поле след сблъсък с Джеймс Тарковски и Ашли Йънг. Съдията Дениз Айтекин използва технологията за видеоповторения и след като се увери, че фаул има, посочи бялата точка.

Изстрелът на Инсине беше безпощаден и така Италия измъкне равен резултат. Това беше и първи гол, който Англия допусна след серия от 624 минути.

"Скуадра адзура", която не се класира на световното първенство е без победа от 9 октомври 2017 г. След това тимът загуби от Швеция и Аржентина и записа равенства с "Тре кронур" и Англия.

Дневник