Аржентинецът Хуан Мартин дел Потро продължи забележителната си серия с 14-а поредна победа. Във вихъра си той се наложи с 6:4, 6:2 срещу Филип Краинович и стигна до четвъртфиналите в Маями.

Шестият в света е на три стъпки от това да се превърне в първия тенисист, който печели титлите в Акапулко, Индиън Уелс и Маями в една година. Следващото му предизвикателство го изправя Милош Раонич. Канадецът се справи бързо с Жереми Шарди, отстранил в предния кръг Григор Димитров.

Дел Потро вече победи Раонич в полуфиналите в Индиън Уелс. "Искам да продължа и да видя докъде ще стигна", каза аржентинецът, който вече има 20 успеха и само три загуби през годината.

Той се представи силно на начален удар, като записа седем аса и спечели 78% от разиграванията при вкаран първи сервис.

Краинович започна силно и след пробив поведе с 4:1. Тогава Дел Потро се развихри и влезе в серия от девет поредни гейма, която го отведе до обрат в първия сет и преднина от 4:0 във втория. След това с няколко бързи гейма мачът приключи.

В другата вълнуваща среща Александър Зверев се наложи с 6:4, 6:4 срещу Ник Кириос. Джон Иснър спечели със 7:6 (0), 6:3 срещу Марин Чилич.

Дневник