Двукратният шампион на Италия "Лацио" е станал жертва на хакерска измама за 2 милиона евро. Футболният клуб е трябвало да преведе последната вноска по трансфера на холандския защитник Стефан де Фрай, който беше привлечен от "Фейенорд" през 2014 г. за 7 млн. евро. Сумата обаче така и не постъпила в сметките на клуба от Ротердам.

Италианският вестник Il Tempo съобщи, че "Лацио" е получил имейл, подписан от "Фейенорд" и съдържащ емблемата и цветовете на холандския отбор. В него била посочена банкова сметка, по която да бъдат преведени парите, и транзакцията била извършена.

Часове по-късно след комуникация с ръководството на "Фейенорд" било установено, че парите не са пристигнали по сметките на клуба. Прокуратурата започнала проверка по случая и успяла да проследи парите до сметка в холандска банка.

Де Фрай ще напусне "Лацио" без пари след края на сезона, след като двете страни не успяха да се споразумеят за нов договор. Той е свързван с преминаване в редица водещи клубове, сред които "Манчестър юнайтед", "Манчестър сити", "Интер" и "Барселона".

Откакто пристигна в Рим през 2014 г. след страхотното си представяне на световното първенство в Бразилия, Де Фрай е изиграл 107 мача с екипа на "орлите". Сега той прави най-силния сезон в кариерата си, като има пет гола в 36 двубоя във всички турнири.

Dnevnik.bg