Хокеистът Александър Георгиев, който дебютира за "Ню Йорк рейнджърс" в Националната хокейна лига (НХЛ) на САЩ и Канада ще бъде върнат в предишния си отбор, за да се развива. Това обясниха от лагера на "рейнджърите". Георгиев ще продължи да играе с екипа на стария си тим "Хартфорд", който е филиал на "Ню Йорк".

Вратарят с български корени дебютира за "Рейнджърс" през февруари и се представи доста добре. Той записа общо седем мача, в шест от които беше титуляр. Роденият в Русе хокеист имаше общо 92% спасени удари, но и получи средно по 2.94 шайби на мач във вратата си.

"Видях доста добри неща от него, доволен съм, но мисля че му е нужно още, за да се развива. Той трябва да играе редовно и затова го връщаме. Това не значи, че се отказваме от него", каза треньорът на "рейнджърс" Ален Вайно.

"Рейнджърс" не успяха да се класират за плейофите през настоящия сезон. Тимът остана предпоследен в своята дивизия, както и 11-и в Източната конференция на НХЛ.


Георгиев ще играе в "Хартфорд улф пак", след като останалите вратари Хенрик Люндквист и Ондрей Павелец се възстановиха от контузии. Вратарят с български корени обаче стана първият в историята на клуба, който записва поне 30 спасявания във всеки един от първите си пет мача в НХЛ.

Dnevnik.bg