Невероятното представяне на Хуан Мартин Дел Потро на турнирите в САЩ продължи с 15-а поредна победа. Аржентинецът пречупи Милош Раонич 5:7, 7:6 (1), 7:6(3) и се класира за полуфиналите в Маями. Шестият в световната ранглиста надделя в маратонския сблъсък, продължил 2:56 часа и за място на финала ще спори с Джон Иснър.

Кулата от Тандил се приближава до т.нар. "Слънчев дубъл" в тениса, който представлява победи на двата турнира от сериите "Мастърс 1000" в Индиън Уелс и Маями. За последно това направи Роджър Федерер преди година.

Срещу Раонич аржентинецът показа много стабилна игра и въпреки бомбения сервис на канадския тенисист успя да се справи. Раонич записа 18 аса в срещата срещу само шест на Дел Потро. И двамата държаха стабилни проценти на първия си сервис, но в ключовите моменти по-опитинят Дел Потро издържа.

Първият сет вървеше гейм за гейм до 6:5 в полза на канадеца. Тогава той успя да спечели подаването на Дел Потро, за да вземе и първата част след 50 минути игра. Последваха два маратонски сета по над час, които завършиха в тайбрек.


Във втората част пробиви нямаше, но в тайбрека и двамата тенисисти се поддадоха на нервите и бъркаха при подаванията си, все пак Дел Потро постигна серия от пет поредни точки, които му помогнаха да изравни резултата.

Третият сет започна с четири пробива в първите четири гейма преди отново да се стигне до тайбрек. В него Дел Потро изглеждаше по-свеж и със 7:3 стигна до победата.

От началото на годината Кулата от Тандил има 17 победи и само две загуби.

Dnevnik.bg