Анди Мъри ще се завърне в игра за началото на сезона на трева. Шотландският тенисист е заявил участие в турнира от категория АТП 250 Libema Open в Холандия. Надпреварата ще се проведе от 11 до 17 юни.

Мъри обяви, че възстановяването му след операцията в хълбока върви по план. Тенисистът се подложи на интервенцията в клиниката "Св. Винсънт" в Мелбърн в началото на годината с надежда да е готов за игра за "Уимбълдън".

"Очаквам с нетърпение да се завърна за сезона на трева и да играят за първи път в турнира. Чух доста добри отзиви за надпреварата и кортовете изглежда, че са много добре подготвени. Това е перфектният начин да се подготвя за "Уимбълдън", каза двукратният шампион в третия за годината турнир от Големия шлем.

В момента Мъри води подготовка в академията на Серена Уилямс и Патрик Муратоглу в Ница. Бившият водач в световната ранглиста не е играл официален мач от юли 2017 г., когато не успя да защити титлата от "Уимбълдън" след загуба от американеца Сам Куери в четвъртфиналите.


В края на декември Мъри се включи в демонстративния турнир в Абу Даби, където загуби от испанеца Роберто Баутиста Агут. След това носителят на три титли от Големия шлем се насочи към Бризбейн, но отказа участие в последния момент.

Дневник