Футболистите на испанския национален отбор ще получат по 800 хил. евро, ако станат световни шампиони, съобщава "Марка". След данъците сумата ще е по 400 хил. евро, уточнява изданието.

Обещаните от местната федерация средства са рекордни за Испания. През 2010 г. играчите от "Фурия роха" взеха по 600 хил. евро за историческия си триумф в Южна Африка.

Четири години по-късно за световното в Бразилия им бяха обещани по 720 хил. евро. Тогава обаче отборът остана далеч от мисълта за премии, като отпадна изненадващо рано.

Въпреки че общо обещаната сума надхвърля 16 млн. евро, тя е оправдана в дългосрочен план, коментира "Марка". Световният шампион ще получи 38 млн. долара (31 млн. евро) от наградния фонд, който е общо 400 млн. долара. Отделно спечелването на световната титла ще донесе със себе си огромни приходи от рекламна и търговска дейност в следващите четири години.

С двата си силни мача в приятелските срещи в последните дни Испания се доближи до фаворитите Германия и Бразилия в оценката на букмейкърите. "Фурия роха" завърши 1:1 с бундестима, а след това стигна до разгромното 6:1 срещу Аржентина.

Дневник