Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов ще бъде поканен на събитието, с което спортните клубове на ЦСКА ще отбележат своята 70-годишнина. Това заяви спортният директор на "ЦСКА - София" Пламен Марков пред "Дневник".

"Във всички случаи ще го поканим - това е институцията, която ръководи българския футбол", каза Марков. По думите му футболният клуб, който е в основата на организацията на събитието на 5 май, не може да си позволи "дребнавости".

"Ще поканим всички футболисти, които са минали през клуба и са имали по-голям или легендарен принос за клуба. В никакъв случай няма да си позволим дребнавости, които биха били срещу имиджа и реномето на нашия клуб", заяви Марков.

В последните години Борислав Михайлов и колегите му в ръководството на БФС често бяха атакувани от привържениците на ЦСКА. Наскоро червените изтъкнаха важната роля на президента на футболния съюз в получаването на разрешение за участие в евротурнирите през следващия сезон.

Марков каза, че в момента се отправят поканите, като такива ще има до отделните държавни институции. Той даде за пример кмета на София Йорданка Фандъкова, която вече е била поканена.

"За нас като ръководство е важно да направим такъв празник, който да зарадва хората. Това е акцентът. Надявам се времето да е хубаво, защото знаете, че това също влияе", добави Марков.

Dnevnik.bg