Специални голове, както и нова порция оплаквания и скандали белязаха завръщането на Първа лига. Плейофината фаза в първенството започна с нулевото равенство между "Славия" и последния "Витоша".

По-късно "Черно море" се наложи с 2:1 срещу "Пирин" за първата си домакинска победа от миналото лято насам. Още в шестата минута 16-годишният Мартин Минчев даде преднина на варненци, а малко по-късно Преслав Йорданов изравни.

Полузащитникът Георги Илиев отпразнува своя мач номер 400 в първенството, като вкара победния гол малко преди почивката.

След мача треньорът на "Пирин" Милен Радуканов изрази разочарованието си от съдийството, което определи като пълен смях. Според него отборът му е бил ощетен в трети пореден двубой.

В шестата минута Минчев получи вляво в наказателното поле и се възползва, за да вкара. В десетата гостите изпълниха фаул, а топката беше насочена към Йорданов, който отблизо изравни.

В края на полувремето Илиев получи пред наказателното поле и със силен удар отбеляза.

Напрежение, но не и голове имаше и в другата среща. "Витоша" отново измъкна точка срещу "Славия". Отборът от Бистрица остана с човек по-малко след втория жълт картон на Даниел Пеев в 85-ата минута.

След мача президентът на белите Венцислав Стефанов каза, че хора от "Витоша" са го заплашвали, като са споменавали името на министър-председателя Бойко Борисов.

Дневник