Златан Ибрахимович може да дебютира за новия си отбор "Лос Анджелис галакси" още днес в дербито на града срещу "ФК Лос Анджелис". Шведският ветеран не пропусна да влезе в заглавията на официалното си представяне пред медиите в петък.

"Лъвът е гладен", закани се Ибрахимович и каза, че е дошъл да спечели титлата в Мейджър сокър лигата. Според шведа много голям процент за трансфера му е изиграл Дейвид Бекъм, с когото бяха заедно в ПСЖ преди няколко години.

"Вече съм казвал, че аз съм като Бенджамин Бътън – родих се стар, но ще умра млад. Може да съм на 37 (все още е на 36 – бел. ред.), но знам какво мога. И в Англия ми казаха, че съм стар, че съм дошъл на инвалидна количка, но след три месеца покорих Висшата лига и всички твърдяха, че летя", показа типичното си самочувствие нападателя.

Нападателят се излекува от тежка контузия в коляното и дори записа седем мача и един гол през сезона за "Манчестър юнайтед". Точно това му дава увереност, че ще играе редовно и в САЩ.

"Чувствам се добре, знам че още не съм в нужния ритъм, но засега просто искам да изляза, да помириша тревата и да усетя топката. На тренировки усещането е добро, даже вчера останах да тренирам допълнително", каза още нападателят.

Дневник