Носителят на 12 титли от Големия шлем Андре Агаси обяви раздялата си с Новак Джокович, в чийто треньорски щаб беше в последната година. Американецът обяснява, че различия в мненията са в основата на решението му.

"С най-добри намерения опитах да помогна на Новак. Желая му само най-доброто занапред. Прекалено често се оказваше, че не сме съгласни с мненията си", казва Агаси в официално съобщение, разпространено от ESPN.

Двамата започнаха съвместната си работа преди година, когато Агаси влезе в екипа на Джокович. Американецът обяви, че е решил да се завърне към тениса именно заради бившия №1. Това се случи малко, след като Джокович се раздели с Борис Бекер.

В момента сърбинът е №12 в световната ранглиста, а пропадането му продължи с ранно отпадане на турнира в Маями. През 2018 г. Джокович има три победи и две загуби, а в първия турнир от Големия шлем Australian Open отпадна на осминафинал, когато беше победен от Хьон Чун.

Радек Щепанек остава основен треньор на Джокович, който влезе в щаба през декември. До момента сърбинът не е коментирал решението на Агаси.

Дневник