Лудогорец" даде началото на плейофите в челната група на Първа лига, където играят шестте най-добри отбора след редовния сезон. Шампионите не срещнаха никакви проблеми и победиха с 5:0, макар че всички голове паднаха след 40-ата минута.

Клаудиу Кешеру и Якуб Шверчок вкараха по два гола, а с един се отчете Джоди Лукоки.

Срещата не започна толкова лесно за тима от Разград, който трябваше да прави принудителна смяна още в началото. Вандерсон получи контузия и беше сменен от Лукоки в 23-ата минута.

"Верея" играеше подчертано дефанзивно и идеята на отбора беше да руши играта на "Лудогорец", а не да се опитва да се надиграва. Стратегията на тима от Стара Загора издържа до 40-ата минута, когато "Лудогорец" откри.

Тогава Веселин Минев събори Кешеру в наказателното поле и съдията Драгомир Драганов посочи бялата точка. Румъмецът беше точен от 11-те метра и откри.

В рамките на 120 секунди "Верея" рухна, след като получи и втори гол. Контраатака подхваната от Кешеру и Мисиджан изведе Лукас Саша на стрелкова позиция. Неговият удар срещна страничния стълб, но топката попадна обратно в Джоди Лукоки и той се разписа – 2:0.

След почивката ситуацията не се промени, но "Лудогорец" вече действаше по-спокойно с два гола преднина. Едва в последните 20 минути шампионите вдигнаха оборотите и без проблем стигнаха до още три гола.

Първо в 72-ата минута Кешеру се разписа за втори път след хубав удар от фаул. Румънецът стреля силно, топката срещна гредата и тупна зад голлинията.

В заключителните пет минути резервата Якуб Шверчок добави два гола, за да оформи крайния резултат.

"Имахме проблеми до първия гол, след това беше далеч по-лесно. Преди почивката имахме настроение и играта се получаваше, просто до едн момент липсваха головете", каза след мача Димитър Димитров.

Той обясни, че прибранат аигра на "Верея" е затруднила неговите футболисти. На твърденията, че дузпата при първия гол е спорна Димитров отговори лаконично: "Не мога да кажа, защото бях далеч".

Дневник