Манчестър юнайтед" си върна второто място от "Ливърпул" след лесна победа над "Суонзи". "Червените дяволи" не допуснаха изненада на своя "Олд Трафорд" и надделяха с 2:0, като и двата гола паднаха в първите 20 минути.

Ромелу Лукаку и Алексис Санчес се разписаха, а централният нападател на "Юнайтед" отбеляза своя гол №100 във Висшата лига. Лукаку е първият белгиец, който достига до подобна бройка в английския шампионат.

На 24 години 322 дни Лукаку е и петият най-млад в класацията на Висшата лига. Единствените, достигнали 100 гола преди тази възраст са Майкъл Оуен (23 години 134 дни), Роби Фаулър (23 години 283 дни), Уейн Рууни (24 години 100 дни), Хари Кейн (24 години 191 дни).

Първият гол падна още в петата минута. Санчес получи топката в наказателното поле, подаде я на Лукаку, а белгиецът с хубав удар с левия крак не остави шансове на Лукаш Фабиански.

Ранното попадение позволи на "Юнайтед" да играе в темпо, което го устройва. Халфовете на "червените дяволи" контролираха отлично играта, разпределяха добре топката и я държаха далеч от собствената си врата.

В 20-ата минута грешка в защитата на "Суонзи" позволи на Санчес да се разпише. Чилиецът получи хубав пас от Джеси Лингард и с удар по тревата в долния десен ъгъл удвои аванса на домакините.

След двата гола "Суонзи" сякаш се примири много рано със съдбата си и не направи почти нищо, за да промени ситуацията на терена. Едва след почивката футболистите на Карлос Карвалял вложиха малко повече усилия, но те доведоха само до два удара, които така и не принудиха Давид де Хеа да се намесва решително.

Победата е 21-а за "Юнайтед" от началото на сезона и четвърта поредна в шампионата. "Червените дяволи" са на 13 точки от градския съперник "Сити", който малко по-късно играе с "Евертън". Дербито между двата тима от Манчестър е след седмица, като при победа на "гражданите" в него те ще са шампиони шест кръга преди края.

Дневник