По-малко от седмица преди мача с "Лудогорец" ЦСКА запазва минимално изоставане от шампиона. Червените победиха "Ботев" с 4:1 на "Българска армия" и остават на три точки зад тима от Разград.

Червените продължават с доброто си представяне през пролетта, като записаха пета победа в шест мача. Единственият мач, в който тимът не се разписа и не побед беше равенството 0:0 с "Черно море" на 23 февруари.

За успеха над "Ботев" по един гол вкараха Раул Лое, Тиаго Родригес и Хеан Бланко, а Пламен Димов от пловдивчани реализира в собствената си мрежа.

ЦСКА беше без голмайстора си Фернандо Каранга и Николай Бодуров, които изтърпяха наказания, но тяхното отсъствие не се отрази по никакъв начин на отбора.

Първата част премина основно пред вратата на Иван Чворович, като жълто-черните не успяха да създадат нищо интересно в атака. "Ботев" много често губеше топката след начален удар, като тя беше изритвана безцелно напред и нито един играч на гостите не играеше с нея.

До 20-ата минута ЦСКА създаде няколко отлични шанса да вкара гол, но нямаше късмет. При най-чистата от тях Чворович се прояви отлично и спаси с една ръка.

Всичко отиваше към 0:0 след 45 минути игра, но в 39-ата минута Пламен Димов от "Ботев" си вкара автогол. Централният защитник не отскочи добре при свободен удар и в опита си да изчисти, засече топката в мрежата на Чворович – 1:0.

За Димов това е втори автогол от началото на годината, след като той вкара в собствената си врата и при гостуването на "Левски". Тогава сините спечелиха с 1:0.

Секунди преди да изтече първата част ЦСКА вкара втори гол, дело на Раул Лое. Попадението отново падна след статично положение. Тиаго Родригес центрира прострелно, защитата на "Ботев" не се намеси добре, а от метър Лое нямаше как да сгреши.

След почивката ЦСКА бързо стигна до трети гол, който окончателно сломи съпротивата на гостите.

Попадението падна много куриозно, след като Серкан Юсеин се опита да изчисти топката, но тя рикошира в Тиаго и прехвърли излезлия напред Чворович.

До края на мача имаше време за още два гола. Първо "Ботев" реализира почетно попадение чрез Стивън Петков, който наказа грешка на резервата Александър Дюлгеров, а после Хеан Бланко оформи крайния резултат.

Индия петък ЦСКА гостува на "Лудогорец" в Разград в директен спор за първото място.

Дневник