Развръзката в Серия А започва да се разплита, а "Ювентус" се приближава към седма поредна титла, след като авансът на "бианконерите" пред "Наполи" вече стигна четири точки. След изиграването на мачовете от 30-ия кръг "Ювентус" наказа поредната грешна стъпка на неаполитанците.

"Ювентус" надви "Милан" у дома с 3:1, докато "Наполи" направи 1:1 със "Сасуоло". Точни за "Ювентус" бяха Дибала, Куадрадо и Сами Кедира.

В голямото дерби на Италия на "Алианц стейдиъм" имаше много битка, а по-качествените изпълнения бяха преди почивката. Тогава паднаха и два гола – Дибала откри за "Ювентус", докато бившият ас на черно-белите Леонардо Бонучи изравни.

Още в осмата минута "Ювентус" поведе след страхотно изпълнение на Дибала. Аржентинецът получи топката от Миралем Пянич, завъртя се и с удар от около 25 метра не остави шансове на Джанлуиджи Донарума – 1:0.


"Милан" много бързо се окопити и започна да играе много по-активно. "Росонерите" започнаха да нападат и да търсят гол в мрежата на Буфон, но опитният страж два пъти се намеси по отличен начин.

Все пак в 28-ата минута "Милан" изравни с точно изпълннение на бившия футболист на "Ювентус" Леонардо Бонучи. Централният защитник засече центриране от корнер на Чалханоглу и надскочи доскорошните си партньори Андреа Бардзали и Джорджо Киелини.

Попадението, което Бонучи отбеляза е и първо, което "Ювентус" получи от 30 декември 2017 г. в Серия А. Серията от сухи мрежи на "бианконерите" спря на 10 и общо 959 минути.

През втората част двубоят беше тактически, но Масимилиано Алегри направи важна промяна още в началото като смени схемата. Той заигра с четирима в отбрана, а не както преди това със схема 3-5-2.

"Ювентус" беше по-добрият отбор на терена, но и "Милан" имаше своите шансове, като веднъж и гредата помогна на Буфон.

В 79-ата минута резервата Хуан Куадрадо засече с глава центриране на Сами Кедира и вкара ценния гол за "бианконерите". Три минути преди края на редовното време "Ювентус" окончателно уби интригата с попадение на Сами Кедира.

По-рано през деня "Наполи" стигна само до 1:1 като гост на 16-ия в класирането "Сасуоло". В 22-ата минута "неровердите" откриха след точно изпълнение на Политано. "Наполи" се спаси от поражение в последната минута, когато Роджерио си вкара автогол.

"Наполи" не успя да спечели трети от последните си четири мача. Само преди няколко седмици тимът водеше в Серия А, а сега вече изостава от шампионите.

Дневник