Манчестър сити" се доближи на три точки от спечелването на трета титла в ерата на Висшата лига и пета в своята история след победа над "Евертън" с 3:1. "Гражданите" записаха пети пореден успех и след седмица в градското дерби с "Манчестър юнайтед" могат да триумфират с титлата шест кръга преди края на сезона.

Атомното нападение на "гражданите" - Сане, Жезуш и Стърлинг вкара головете, а при повече желание тимът от Манчестър можеше да победи и много по-убедително. Почетният гол за "карамелите" реализира Яник Боласи.

Въпреки предстоящия четвъртфинал в Шампионската лига срещу "Ливърпул" Пеп Гуардиола не даде никаква почивка на титулярите и "Сити" излезе с всичко най-добро на "Гудисън парк".

Срещата започна прекрасно за "гражданите" и след четири минути те вече водеха в резултата. Атака на много висока скорост хвана неподготвена защитата на "карамелите", Давид Силва се измъкна непокрит до аутлинията и центрира към Лерой Сане, а германецът реализира с удар от въздуха.


"Евертън" опита да изнесе играта напред, но винаги когато беше с топката срещаше много сериозна преса от страна на гостите. Халфовете на "Евертън" не успяха да спечелят битката в средата на терена и много лесно губеха топката.

В 12-ата минута гостите удвоиха преднината си след точно изпълнение на Габриел Жезуш. Сане получи топката около централния кръг и буквално се подигра с Коулман, прехвърляйки го, топката беше пратена на Де Бройне, а от там за непокрития Жезуш. Изтрелът от пет метра с глава пък нямаше как да бъде спасен от Джордан Пикфорд.

Доминацията на "Сити" продължи и тимът на Гуардиола вкара трети гол с третия си точен удар през първата част. Атака, наподобряваща тези при първите два гола изведе Силва зад защитата, той подаде прострелно за Стърлинг, а английският национал беше точен – 3:0.

Преимуществото на "гражданите" беше огромно и статистиката го потвърди. Фернандиньо (62) и Де Бройне (61) имаха повече точни подавания от целия отбор на "карамелите" - 59.

След почивката очаквано темпото спадна и срещата се доиграваше. "Сити" пестеше сили за мача в Шампионската лига, но въпреки това пропусна няколко изгодни шанса.

"Евертън" пък отговори с почетен гол на Яник Боласи в 63-ата минута. Той вкара с изстрел от границата на наказателното поле, топката срещна гредата и влетя в мрежата на Едерсон.

С оставащи седем мача до края на сезона "Сити" има преднина от 16 точки пред "Манчестър юнайтед". "Евертън" е девети с 40 точки.

Дневник