Барселона" беше много близо до първата си загуба за сезона в Ла Лига, но се спаси по невероятен начин в гостуването на "Севиля". Две минути преди края каталунците изоставаха с 0:2 на "Рамон Санчес Писхуан", но с голове на звездите си Луис Суарес и Лионел Меси стигнаха до точката.

"Севиля" направи много силен мач и беше близо до сензацията. Тимът на Винченцо Монтела поведе с голове на Франко Васкес и Луис Муриел, но това не се оказа достатъчно.

За "Барселона" това е 17-а точка, спечелена от губеща позиция през този сезон, нито един друг отбор няма подобно постижение.

"Барселона" записа второ равенство в последните си пет мача и води с 12 точки пред "Атлетико" (Мадрид). "Дюшекчиите" обаче са с мач по-малко. Третият "Реал" (Мадрид) е с 13 точки зад "Барселона". Въпреки грешната стъпка каталунците нямат загуба в Ла Лига от 8 април 2017 г. – 37 поредни срещи.


Треньорът на "Барселона" Ернесто Валверде даде почивка на звездата Меси, но играта на тима преди почивката не вървеше. Каталунците създадоха някои опасности основно чрез Суарес и Коутиньо, но бяха предвидими. За сметка на това "Севиля" използва всичките си шансове по отличен начин.

В 36-ата минута Кореа напредна отляво и намери непокрития Франко Васкес, а той с точен удар откри резултата.

До края на първата част "Барселона" пропусна два шанса чрез Суарес, а на метър от вратата Юмтити се размина с топката.

Второто полувреме започна още по-зле за "Барселона" и в 49-ата минута тимът вече изоставаше с два гола. Луис Муриел се оказа най-съобразителен в наказателното поле, когато Тер Стеген изби една топка право напред.

В този момент на терена се появи Меси, който имаша задача да помогне на отбора да се спаси от загуба. Аржентинецът се включи с огромно желание и веднага промени облика на отбора. Въпреки това защитата на андалусийците се справяше и минутите минаваха.

В 88-ата минута след продължително разбъркване Суарес засече топката в мрежата и върна надеждите на "Барселона". 60 секунди по-късно гостите получиха раво да изпълнят фаул около границата на наказателното поле. Меси си заложи топката и с прекрасен удар донесе точката на "Барселона".

За аржентинеца това беше седми гол с удар извън наказателното поле през сезона. Освен това Меси реализира за четвърти път от свободен удар.

Дневник