Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева не спести хубавите думи за ансамбъла след триумфа в многобоя от Световната купа в София. След златния медал в събота шефът на федерацията обяви, че България е най-добрият отбор в света в момента.

"На фона на всичко, видяно зад кулисите – при нас и нашите конкуренти, мога да кажа, че за момента има само един отбор – България и всички останали. А знаете, че аз не си позволявам да говоря много гръмки неща. Просто много сме силни, брутално силни сме. Ансамбълът допусна грешки, и то сериозни, в съчетанията си, но оценките говорят сами по себе си за сложността на нашите композиции", каза Раева

Според нея дори работата с ансамбъла ще трябва да бъде намалена, за да не се случи прегаряне при момичетата. Раева похвали и треньорът Весела Димитрова.

"Весела обича риска, той е магнит за нея. Тя ми напомня за стила на великата Жулиета Шишманова. Весела е един уникален треньор", добави Раева и каза, че отборът вече работи и за Токио 2020.

За гимнастичките от индивидуалната надпревара Раева имаше и претенции. Катрин Тасева остана четвърта в многобоя, а Боряна Калейн – шеста.

"Много съм доволна от класирането на момичетата в индивидуалната надпревара и в никакъв случай от представянето им. Допуснаха сериозни и много грешки. Това, което на мен не ми хареса, е че нямат тази смелост в играта и самочувствие, което да отговаря на класата им", каза още Раева.

Дневник