Бившият треньор на "Борусия" (Дортмунд) Томас Тухел е желан от ПСЖ, съобщава ESPN. Германецът се радва на голяма популярност сред собственика на парижкия клуб шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани, твърди източник близък до ПСЖ.

Очаква се през лятото ПСЖ да смени настоящия си треньор Унай Емери, който за втора поредна година не успя да изведе тима до пробив в Шампионската лига. Баскът ще върне титлата в Париж, но целта на клуба беше да спечели и Шампионската лига, където за втори пореден сезон отпадна на осминафинал.

Според информацията на ESPN Тухел може да подпише за две години с тима от "Парк де пренс".

В началото на седмицата имаше изказване и на президента на "Байерн" (Мюнхен) Карл-Хайнц Румениге, който разкри, че Тухел е отказал предложението на баварците. "Доколкото разбрах се е договорил с друг клуб", каза тогава Румениге.

Тухел е най-коментираното име в последните седмици, след като интерес към него има от английските "Арсенал" и "Челси".

ESPN съобщава, че Тухел е избор на собствениците от Катар, след като част от директорите имат различно мнение. Президентът и изпълнителен директор Насер Ал-Хелаифи предпочита треньора на "Ювентус" Масимилиано Алегри и този на "Тотнъм" Маурисио Почетино, докато спортният директор Антеро Енрике лобира за Сержио Консейсао и Андре Вилаш-Боаш.

Емирът на Катар Ал Тани предпочита Тухел, защото германецът говори свободно френски език, а освен това отборите му играят красив футбол.

Дневник